Ingatlanjog

Egy ügyvédi iroda Budapesten amely az ingatlan adásvételi szerződések készítésére és ellenjegyzésére, társasházi alapító okiratok készítésére és az ingatlanokkal kapcsolatos bármilyen szerződés elkészítésére szakosodik.

Lakást vagy házat szeretne vásárolni, és nem tudja hol kezdje? Mire lesz először szüksége a lakás vétel, ház vásárlás során? Milyen dokumentumokat kell beszereznie? Mennyibe fog kerülni ez Önnek a bank felé?

Még mielőtt megkötné az adásvételi szerződést az ügyvédi irodában javasoljuk, hogy érdeklődje meg a pénzintézetnél, hogy milyen feltételek mellett mennyi hitelt kaphat. Kérdezze meg, hogy vannak e a banknak elvárásai az ingatlan adásvételi szerződést illetően. Bizonyos intézmények megkövetelik bizonyos mondatok belefoglalását az adásvételi szerződésbe, ha ezek kimaradnak, akkor lehetséges, hogy a bank az adásvételi szerződés átalakítására szólítja fel a vásárlót.

Érdemes megtudni azt is, hogy milyen költségekkel számolhat, mennyibe kerül az értékbecslés, van e folyósítási díj és mennyibe kerül a közjegyzői díj. Ezek mellett számítani lehet egy kisebb lakásbiztosítási költségre és egy-két apróbb tételre is.

Az ingatlan vásárlás tulajdonjogszerzéssel jár, s ezért illetékköteles. Jó lesz erre is felkészülni, hiszen egy 20 milliós lakás vásárlás akár 7-800 ezer forint kiadással is járhat majd az első év során (a lakásvásárlási illeték megfizetésére van néhány hónapunk).

Részletes információkért az ingatlanjogi kérdéseket illetően hívjon minket most a 06 30 443 8082 számon!